Помощ - Проверка на самоличността
За да запазим Babysits безопасно, изискваме от всички да потвърдят самоличността си преди изпращането на съобщения.
Защо от членовете се иска да направят потвърждение на самоличността си?
Вие заслужавате да се чувствате уверени относно това с кого се срещате. Независимо дали сте родител, търсещ грижа, или детегледачка, търсеща семейства, проверката на самоличността е задължителна, преди членовете да могат да изпращат или отговарят на съобщения.
Издаден от правителството документ за самоличност със снимка, като паспорт, лична карта или шофьорска книжка, е необходим за проверка на самоличността.
Ако нямате издаден от правителството документ за самоличност със снимка, няма да можете да завършите потвърждаването на самоличността. Трябва да опитате отново, след като получите официален формуляр за идентификация със снимка.
Проверката е автоматизирана и ако е неуспешна, не се преглежда от човек, освен ако не поискате това. Ако проверката ви е неуспешна или смятате, че резултатът е грешен, свържете се с нас чрез страницата ни за контакт и обяснете ситуацията си. След това член на екипа ни ще я прегледа, което може да отнеме до 1 седмица. Резултатът от този преглед се определя от човек, а не от система.
Какво означава, когато някой е потвърдил личната си карта?
Членовете заснемат изображения на физически лични документи с камерата на своя настолен компютър или мобилен телефон и ги изпращат на Babysits. Използва се машинно обучение, за да се прецени дали представеният документ е автентичен.
След това членовете трябва да си направят селфи. Това се използва за проверка дали лицето на документа за самоличност и лицето на селфито съвпадат.
Накрая проверяваме дали селфито съвпада с профилната снимка на потребителя. Също така сравняваме селфито с тези на други потвърдени потребители, за да открием дублиращи се акаунти.
Съхраняваме данни от документа за самоличност, като номера на документа и датата на раждане, както и изображението на лицето ви и лицевия ви шаблон; самите снимки на документа за самоличност не се съхраняват след приключване на проверката.
Завършването на този процес не е одобрение на никой родител или никоя детегледачка и не е гаранция, че взаимодействието с тях ще бъде безопасно. Автоматизираните проверки на документи и лица могат да бъдат заобиколени, така че потвърждаването не представлява гаранция за самоличност. Препоръчваме да проверите документа за самоличност лично по време на първата среща, както и датата на изтичане на документа и датата на раждане. Винаги използвайте най-добрата си преценка и следвайте нашите съвети за безопасност.
Безопасно ли е добавянето на държавен документ за самоличност?
Приемаме сериозно защитата на личната ви информация. Информацията ви се използва за проверка на самоличността, сигурността на платформата и изплащането на суми. Въвели сме строги мерки за сигурност, за да защитим данните ви, включително криптиране и контрол на достъпа.
Снимките на документа ви за самоличност не се съхраняват след завършване на верификацията. В повечето случаи верификацията се обработва бързо, но ръчното преглеждане може да отнеме до 1 седмица.
Може да събираме изображение на лицето ви, номер на документ за самоличност, дата на раждане, собствено име, фамилия, бащино име, вид на документа, държава, издала документа, гражданство и адрес, както и сигнали за измама и информация за устройствата, които се свързват с нашите услуги. За извършване на проверката използваме доставчиците си на услуги Mistral, който разчита документа, и Amazon Web Services (AWS), който извършва проверките на лицето. И двата доставчика обработват изображенията от наше име и нямат право да ги използват за други цели. За да плащаме на детегледачките, може да споделяме идентификаторите им с нашия доставчик на платежни услуги Stripe поради изисквания на регулаторните органи и финансовите партньори. Не споделяме личната ви информация с други трети страни, освен ако това не се изисква от закона.
След като изтриете акаунта си, данните ви за потвърждаване на самоличността се премахват от активните ни системи в рамките на 6 месеца или по-късно, ако акаунтът ви е бил блокиран поради нарушение на правилата за безопасност. Пълните срокове за съхранение са посочени в нашата политика за поверителност.